وزارت امور شهدا و معلولین به برخی یتیمان و افراد دارای معلولیت پروگرام آموزش های حرفوی را آغاز نمود
وزارت امور شهدا ومعلولین برنامه چهارماهۀ آموزش های حرفوی را در بخش های کمپیوتر و ترمیم وسایل برقی به یتیمان و افراد دارای معلولیت آغاز نمود.
در مراسم افتتاح این برنامه آموزشی، مولوی عبدالرزاق اخند معین تخنیکی و مسلکی وزارت امور شهدا و معلولین، مولوی کلیم الله افغان رئیس عمومی مالی و اداری، مفتی عبدالاحد مسعود رئیس دعوت و ارشاد، ملا صدو آخند رئیس مرکز حمایوی ایتام لاوارث و معلولین، مولوی احسان الله حقانی رئیس تفتیش داخلی، قاری محمد امین درویش رئیس مالی و حسابی، مفتی فیصل خاموش مسؤل اطلاعات و ارتباط عامه وزارت امور شهدا و معلولین و شماری از کارمندان این وزارت نیز اشتراک نموده بودند.
مولوی کلیم الله افغان رئیس عمومی مالی و اداری وزارت امور شهدا و معلولین برگزاری چنین برنامه های حرفوی را به افراد دارای معلولیت و یتیمان مهم عنوان نموده و از اشتراک کننده گان این برنامه خواست تا در فراگیری آموزش ها از دقت لازم کار بگیرند.
وی همچنان پیرامون دستآورد های این وزارت نیز صحبت نموده افزود: وزارت امور شهدا و معلولین تا اکنون بیشتر از (۵۰۰۰۰۰) پنجصدهزار افراد دارای معلولیت، یتیمان و زنان بیوه تثبیت نموده است همچنان نزدیک به (۳۵۰۰۰۰) سه صد و پنجاه هزار از یتیمان، زنان بیوه و افراد دارای معلولیت مساعدت های ماهانه خویش را دریافت نموده اند که تا اکنون وزارت امور شهدا و معلولین نه نیم میلیارد افغانی بودجه خویش را به مصرف رسانیده است
موصوف همچنان علاوه نمود: وزارت امور شهدا و معلولین در روند پرداخت مساعدت های ماهانه افراد دارای معلولیت، زنان بیوه و یتیمان تمام جوانب را مدنظر گرفته و مساعدت های ماهانه آنها را مطابق طرح منظور شده این وزارت بطور شفاف و به موقع پرداخت نموده است.
موصوف همچنان از روند بایومتریک افراد دارای معلولیت و یتیمان و توزیع کارت های هویت به آنان نیز تذکر بعمل آورد.
در این نشست مفتی عبدالاحد مسعود رئیس دعوت و ارشاد وزارت امور شهدا و معلولین برگزاری چنین برنامه های آموزشی را به افراد دارای معلولیت و یتیمان مفید دانسته و از اشتراک کنندگان این برنامه خواست تا با استفاده از آموزش های حرفوی مشکلات و چالش های اقتصادی خویش را مرفوع نموده و از استعداد های خویش استفاده بهینه نمایند.
در این برنامه همچنان مفتی فیصل خاموش مسؤل اطلاعات و ارتباط عامه وزارت امور شهدا و معلولین نیز در رابطه به اهمیت آموزش های حرفوی صحبت نموده افزود: باید زمینه های بیشرآموزش های حرفوی به منظور رفاه اقتصادی یتیمان و افراد دارای معلولیت راه اندازی گردد تا باشد افراد متذکره از لحاظ مالی خودکفا شوند.
در جریان این برنامه مفتی عزت الله امان متخصص دارالافتأ و القضأ نیز برگزاری چنین برنامه ها را به افراد دارای معلولیت و یتیمان مفید عنوان نموده و دانش آموزان این رشته ها را ترغیب نمود تا در این راستا به تلاش های خویش ادامه دهند.
در این برنامه انجنیر خالد فاروقی آمر برنامه های آموزش حرفوی ریاست حمایوی معلولین و ایتام لاوارث در رابطه به ارزش و اهمیت آموزش های حرفوی به معلولین و یتیمان صحبت نموده افزود: در سال۱۴۰۱ خورشیدی از سوی وزارت امور شهدا و معلولین به این ریاست شش حرفه مدنظر گرفته شده بود که از آنجمله چهار حرفۀ آن که شامل حرفه های خیاطی و ترمیم مبایل، کمپیوتر و ترمیم وسایل برقی می باشند راه اندازی گردیده و قرار است دو حرفه دیگر آن نیز راه اندازی گردد.
موصوف وعده سپرد که در پایان این دورۀ آموزشی به فارغان حرفه های متذکره زمینۀ اشتغال زایی نیز فراهم خواهند شد.
در اخیر این برنامه به شاګردان ممتاز و استادان تحایف نقدی توزیع گردید.