به هدف تقویت و نهایی سازی استراتیژی ملی معلولیت با ادارات زیربط نشست صورت گرفت
به هدف تقویت و نهایی سازی استراتیژی ملی معلولیت با ادارات زیربط نشست صورت گرفت
وزارت دولت در امور شهدا و معلولین و اداره امور ریاست جمهوری، به منظور تکمیل و نهایی سازی استراتیژی ۱۰ ساله ملی معلولیت، نشست مشترکی را دایر نمودند، که در آن ادارات مربوطه نیز اشتراک داشتند. اشتراک کنندگان در رابطه به غنی سازی و تطبیق پلان عملی استراتیژ مذکور نظریات و پیشنهادات شان را مطرح نمودند.
لعلالدین آریوبی وزیر دولت در امور شهدا و معلولین از اداره امور ابراز امتنان نمودند که، جهت تطبیق استراتیژی و مسایل مرتبط به معلولیت همواره با وزارت همکاری مینمایند. در کنار آن از ادارات ذیربط نیز تشکری نمود که تعهدات شان را در قبال مسایل معلولیت ابراز داشته و در این نشست اشتراک کردند.
آقای آریوبی گفت: معلولیت یک پدیده ملی، وسیع و پیچیده بوده، که رسیدگی، طرح پلان و تطبیق آن از سوی یک اداره کار آسان نمیباشد؛ زیرا جنگ، فقر، چالشهای اقتصادی، ناامنی، بیسوادی و سایر عوامل سبب افزایش روز افزون معلولیت میشود. وی افزود، بر اساس سروی انجام شده از سوی اداره ملی احصاییه و معلومات، ۳.۵ فیصد نفوس افغانستان دارای معلولیت بوده که ۲.۷ فیصد آن را زنان و ۳.۵ فیصد آن را مردان تشکیل میدهند.
آقای آریوبی اضافه نمود که، نظر به خواست رئیس جمهور و کنوانسیون بینالمللی، جهت ارایه خدمات و فراهم سازی فُرصت ها به این قشر یک اداره واحد و متعهد ایجاد گردید؛ تا باشد کارهای مربوطه به گونه درست آن تنظیم و پیش برده شود. او علاوه نمود که، خوشبختانه این وزارت در اندک زمان کاری خود توانست در قبایل مسایل معلولیت پلان های همه جانبه، برنامه ها و استراتیژی ملی ۱۰ ساله را ترتیب نماید.
آقای آریوبی خاطر نشان نمود که، آغاز ساخت استراتیژی ملی معلولیت از جانب وزارت صورت گرفت، بعداً کمیته های کاری ایجاد گردید، با ادارات مربوطه همآهنگی صورت گرفت، ورکشاپ ها له سطح کشور راه اندازی شد، با اشخاص دارای معلولیت، موسسات دولتی و غیر دولتی و سایر کسان نشست های مشورتی برگزار گردید و مسوده ابتدایی آن ترتیب شد که در نهایت با تمام ادارات شریک ساخته شد که سر انجام همه در قبال آن نیت نیک از خود نشان دادند.
آقای آریوبی در ادامه افزود: قرار بود که مسوده ابتدایی این استراتیژی در سوم دیسمبر (روز جهانی اشخاص دارای معلولیت) اعلان گردد؛ مگر در جلسه ۱۵ قوس ریاست جمهوری، رییس جمهور رهنمود کرد که استراتیژی متذکره با همهگی ادارت شریک ساخته شود، بر علاویه اخذ نظریات آنان جهت تطبیق آن پلان عمل نیز ترتیب گردد. همینطور به اداره امور نیز هدایت سپردند تا روی بودجه مورد نیاز آن بحث نموده و در تطبیق آن همکاری نمایند.
آقای آریوبی افزود: این چهلمین نشست است که در رابطه به استراتیژی مذکور با ادارات ذیربط و سایر ادارات انجام میپذیرد، که تا کنون بیشتر ادارت به گونه کتبی نظریات تخنیکی شان را با وزارت شریک ساخته اند.
آقای آریوبی هدف این نشست را اخذ نظریات ادارات در رابطه به استراتیژی ملی معلولیت، شامل سازی آن در استراتیژی و پلان های ترتیب شده را در مکانیزم تطبیق آن عنوان نمودند.
رفیع الله پوپل معاون اداره امور، استراتیژی ملی معلولیت را یک سند ملی عنوان نموده افزودند: همکاری همه ادارات در راستای رشد این استراتیژی مبرم بوده و این سند برای معلولیت یک اولویت میباشد. موصوف از همه ادارات خواست تا مطابق رهنمودهای رئیس جمهور، جهت غنی سازی این استراتیژی کمک و همکاری های شان را به خرچ دهند.
آقای پوپل اضافه نمود که، استراتیژی متذکره تنها مربوط له وزارت نبوده؛ بلکه وابسته به تمامی ادارات میباشد که مطابق به مسوولیت های کاری شان در آن سهم فعالانه داشته باشند. او گفت، اداره امور در مورد همآهنگی و گزارشدهی این سند ملی به گونه مساویانه مسوولیت دارد.
در ادامه حبیب خان ځاځي مشاور تخنیکی وزارت در رابطه به ساخت، اهداف، بودجه، چوکات حقوقی، مراحل ساختاری و میتودولوژی، نواحی پوشش، وضعیت کنونی، نیازمندی ها و انجام استراتیژی ملی معلولیت پریزنتیشن همه جانبه را به اشتراک کنندگان جلسه ارایه نمودند.
متعاقباً بحث آزاد راه اندازی شد که، نمایندگان همه ادارات در رابطه به مسوولیت ها و فعالیت های شان، نظریات خود را جهت غنامندی استراتیژی یاد شده ابراز نمودند.
در اخیر تصمیم بر آن شد تا تمامی ادارت الی ۱۵ جدی ۱۳۹۹ نظریات و پیشنهادات شان را به گونه کتبی با وزارت شریک سازند. بعد از آن استراتیژی با رییس جمهور شریک شده و پس اخذ رهنمودها، این استراتیژی در عمل پیاده شود.