وزیر دولت در امور شهدا و معلولین در رابطه به کارکردها و نحوی ارایه خدمات وزارت به مشرانو جرگه معلومات ارایه نمود
وزیر دولت در امور شهدا و معلولین در رابطه به کارکردها و نحوی ارایه خدمات وزارت به مشرانو جرگه معلومات ارایه نمود
لعلالدین آریوبی وزیر دولت در امور شهدا و معلولین که از سوی مشرانو جرگه فراخوانده شده بود، همراه با گل پادشاه مجیدی وزیر دولت در امور پارلمانی از کارکردها، دست آوردها، اصلاحات، خدمات و پرداخت حقوق ورثه شهدا و اشخاص دارای معلولیت در نشست عمومی این مجلس معلومات ارایه نموده و به سوالات نمایندگان ملت جوابات قناعت بخش ارایه نمودند.
نمایندگان شورای ملی، سوالات خود را روی مسایل همچون پرداخت به موقع حقوق معلولین، توزیع بودجه بر بنیاد فیصدی ورثه شهدا و معلولین در همه ولایت، تعدیل روی قانون حقوق و امتیازات معلولین، از میان برداشتن تبعیض میان معلولین، میانه روی در طرزالعمل ها، استخدام معلولین و ورثه شهدا در ادارات دولتی، پرداخت حقوق سال های باقی مانده، توزیع زمین و آپارتمان ها، تعقیب و تطبیق تفاهم نامه های امضاء شده با ادارات ملی و بینالمللی، دسترسی به مسائیل فزیکی معلولین، چگونگی پرداخت حقوق ورثه شهدا و معلولین در ولسوالی ها، روند بررسی و تدقیق اسناد و وثایق در مرکز و ولایات، بایومتریک، تحصیلات، بورسیه های تحصیلی، تعلیمات حرفوی، آگاهی عامه و موجودیت فساد در ولایات؛ مطرح نمودند و روی فراهم سازی امکانات، فرصت ها و سهولت ها در عرصه های مختلف برای معلولین تاکید نمودند.
اعضای مشرانو جرگه پیشنهاد نمودند که، بر علاوه رسیدگی بهتر به مسایل یاد شده، یک مضمون جهت ادغام اجتماعی و آگاهی عامه در رابطه به حقوق معلولین، در نصاب تعلیمی شامل گردد و همچنان برای رسیدگی آنان، تشکیلات وزارت وسیع گردد و بوجه نیز افزایش یابد.
در راستای دسترسی فزیکی توجه بیشتر صورت گیرد و همه ادارات باید در این زمینه همکاری جدی نمایند.
همچنان به منظور احترام به شهدای کشور، یک منار ملی اعمار گردد و در سفرهای خارجی شورای ملی یک نماینده از وزارت و در سفرهای خارجی وزارت یک نماینده از شورای ملی شامل باشند تا در روند جلب کمک ها نقش برازنده ای داشته باشند.
لعلالدین آریوبی وزیر دولت در امور شهدا و معلولین در جریان ارایه وضاحت به اعضای شورای ملی گفتند که، با به میان آمدن وزارت کارهای خود را در سه بخش؛ اصلاحات، ارایه خدمات و ایجاد سهولت در بخش های کاری تقسیم نمودیم، که در بخش اصلاحات آن با ایجاد دریچه واحد روند کاری ساده و آسان شده است، جهت تامین شفافیت و جلوگیری از فساد، روند بررسی و بازنگری اسناد در مرکز و ولایات آغاز گردیده، به هدف رسیدگی به خواست ها و سوالات ورثه شهدا و معلولین مرکز تماس یا کال سنتر ایجاد گردید، به هدف مهیا سازی امکانات و سهولت های بهتر در عرصه های مختلف زندگی ورثه شهدا و معلولین، با ۵۴ اداراه و نهادهای ملی و بین الملل تفاهم نامه های همکاری به امضاء رسیده است، طرح گماشتن ۳فیصدی معلولین در ادارات دولتی ترتیب شده که از طرف رییس جمهور و شورای وزیران نهایی گردیده، روند بررسی اسناد و بایومتریک به هدف پرداخت حقوق به موقع آغاز شده؛ تا اسناد قانونی از غیر قانونی تفکیک شده و شفافیت کامل رونما گردد.
آقای آریوبی افزود: بخاطر ثبت شهدا و معلولین نظامی با همکاری ادارات مربوطه آنان، دیتابیس مشرکت ایجاد شده و همین گونه کار تعدیل قانون حقوق و امتیازات معلولین نهایی شده و منتظر تصمیم هردو مجلس است. آقای آریوبی خاطر نشان نمود که، بررسی و سفید سازی اسناد نتیجه ی خوبی داده است و در پیوند به آن در حدود صد هزار(۱۰۰۰۰۰) استاد معطل قرارداده شده که از این رو ۵ میلیارد به بودجه دولت پس انداز شده است.
آقای آریوبی بروکراسی و بینظمی را عامل اصلی اخلال در کارهای اداری عنوان نموده اضافه کردند که، در نتیجه سعی و تلاش در جریان دو سال اخیر، اکنون اکثریت سیستم ها برقی شده و به شکل موثر به ورثه شهدا و معلولین ارایه خدمات مینماید.
آقای آریوبی در جواب نگرانی عده ای از نمایندگان ملت گفت که، مبارزه با فساد ادارای اصلی ترین هدف ماموریت من میباشد و در این مورد از هیج نوع تلاش دریغ نمیورزم. وی علاوه کرد که مسایل مالی شماری از واحدها دومی اداری بررسی و تفتیش شده و کسانی که با شواهد دخیل و متهم شناخته شده اند، به ارگان های عدلی و قضایی معرفی گردیدند.
آقای آریوبی خاطرنشان نمود که با عزیزی بانک تفاهم نامه همکاری را به امضاء رسانیده اند که بانک مذکور مسوول بر آن است تا ارایه خدمات عصری بانکداری را در نقاط دور دست به دسترس ورثه شهدا و معلولین در راستای دریافت حقوق شان فراهم سازد.
آقای آریوبی اظهار نمود که به هدف پیشکش نمودن خدمات صحی به ورثه شهدا و اشخاص دارای معلولیت مرکز توان بخشی پیامبر اعظم فعال گردیده که در بخش های مختلف صحی برای اشخاص معلول و ورثه شهدا خدمات انجام میدهد. آریوبی اضافه کرد که، رسیدگی به خواست های معلولین کشور مشکل زا بوده و از توان یک اداره بالا میباشد، بخاطر این که همه ادارات ملی و بینالمللی در راستای فراهم نمودن فرصت ها و خدمات به این قشر نقش فعالانه داشته باشند؛ استراتیژی ده ۱۰ ساله ملی معلولیت را ترتیب نمودیم که پس از منظوری رییس جمهور، کار های عملی آن تطبیق میگردد.
آقای آریوبی در مورد استخدام معلولین در تشکیل وزارت دولت در امور شهدا و معلولین معلومات داده گفتند: تا کنون ۳۰ فیصد کارمندان این اداره را ورثه شهدا و اشخاص دارای معلولیت تشکیل میدهد.
آریوبی در رابطه به حقوق سال های باقی مانده ورثه شهدا و معلولین نیز روشنی انداخته گفتند که، با کمبود بودجه در این مورد مواجه هستیم، چونکه هرساله تقریبا ۳۰۰۰۰ شهید و معلول اضافه میشوند و دیگر اینکه شهید یا معلول در همان سال ثبت نمیشوند که بعد از طی مراحل کارهای اسناد شان حقوق شان در سال بعدی پرداخت میگردد.
آقای آریوبی از نمایندگان ملت اظهار سپاس و امتنان نمود که، بخاطر وضاحت این موارد وی را به این نشست فراخواندند. وی تاکید نمود که شفافیت، توسعه اصلاحات، افزایش بوجهوی، رسیدگی بهتر به نیازهای فامیلهای شهدا و معلولین، تطبیق قوانین و سایر موارد نیاز به همکاری های همه جانبه مشرانو جرگه شورای ملی را دارد.
رهبری و اعضای مشرانو جرگه از لعلالدین آریوبی وزیر دولت در امور شهدا و معلولین تشکری نمودند و رسیدگی به ورثه شهدا و اشخاص دارای معلولیت را یک ماموریت پیچیده و مشکل عنوان کردند. آنان از کارکردهای وزارت تقدیر و تمجید نموده و بر انکشاف و سرعت هرچه بیشتر آن تاکید کردند.