وزارت امور شهدا و معلولین به سلسلۀ حسابدهی دولت به ملت امروز گزارش دستآوردهای یکساله خویش را ارایه نمود

در ادامه برنامۀ حسابدهی دولت به ملت، محترم شیخ صاحب عبدالحکیم حقانی معین وزارت امور شهدا و معلولین گزارش کارکردها و دستآوردهای یکساله این وزارت را در مرکز رسانه های حکومت ارایه نمود.
طی این برنامه محترم مولوی کلیم الله افغان رئیس عمومی مالی و اداری، محترم قاری شاه محمد دوست رئیس دفتر، محترم مفتی فیصل خاموش رئیس اطلاعات و ارتباط عامه، محترم مفتي عبدالاحد مسعود رئیس دعوت و ارشاد، محترم مولوی روح الله نصرت رئیس امور شهدا، محترم قاری عبدالکریم حلیمی رئیس امور معلولین، محترم قاری محمد امین درویش رئیس امور مالی و حسابی، محترم مولوی نورالحق حقانی رئیس نظارت و ارزیابی و برخی آمرین این وزارت حضور داشتند.
در آغاز محترم شیخ صاحب عبدالحکیم حقانی ایتام، خانم های بیوه و معلولین را آسیب پذیرترین قشر جامعه دانسته و به همکاری و هماهنگی رهبری امارت اسلامی و ادارات دولتی و غیر دولتی، ارایه خدمات را در بخش های مختلف به این قشر آسیب پذیر از اولویت های مهم این وزارت یاد نمود.
طی این برنامه محترم شیخ صاحب عبدالحکیم حقانی پيرامون آمار و ارقام ثبت شده ایتام، خانم های بیوه و معلولین معلومات همه جانبه ارایه نموده افزود: وزارت امور شهدا و معلولین به شمول مرکز در تمام ولایات که (۶۵۳۲۶۵) تن ایتام، خانم های بیوه و معلولین ثبت و راجستر نموده که در آن ( ۳۶۹۵۳۳) تن ایتام، (۹۴۰۹۷) تن از خانم های بیوه، ( ۱۸۹۶۳۵) تن از معلولین شامل می باشند.
همچنان معین وزارت امور شهدا و معلولین از راهکار های این وزارت در راستای ایجاد شفافیت در پروسه ثبت و راجستر ایتام، خانم های بیوه و معلولین و جلوگیری از ضایع شدن بودجه عامه صحبت نموده گفت: این وزارت به شمول مرکز در تمام ولایات کمیته های تصفیه را ایجاد نموده بود، کمیته های متذکره در جریان سال مالی گذشته (۲۷۱۵۵۲) تن ایتام، خانم های بیوه و معلولین بررسی نموده که در جریان پروسه تصفیه (۲۸۱۸۳) تن ایتام و معلولین که بر اساس طرح پرداخت مساعدت های نقدی وزارت امور شهدا و معلولین غیر مستحق شمرده شده بود، از سیستم حذف گردیدند.
طی این برنامه محترم شیخ صاحب از ایجاد سیستم الکترونیکی جدید به منظور ثبت ایتام، خانم های بیوه و معلولین نیز یادآوری نموده گفت: در بیست و هشت (۲۸) ولایت کشور سیستم جدید الکترونیکی جدید فعال گردیده و معلومات (۲۶۴۳۳۵) تن ایتام، خانم های بیوه و معلولین درج سیستم متذکره شده و از طریق سیستم الکترونیکی به آنها کارت های هویت نیز توزیع گردیده اند.
موصوف همچنان افزود: هیئت رهبری وزارت امور شهدا و معلولین به منظور رسیدگی به موقع به مشکلات، جویای احوال و همچنان بررسی از چگونگی ارایه خدمات به ورثه شهدا و معلولین به تمامی ولایات سفر نموده است.
محترم شیخ صاحب پیرامون توزیع مساعدت ها در همکاری و هماهنگی با مؤسسات و نهاد های خیریه به ایتام، خانم های بیوه و معلولین نیز صحبت نموده افزود: این وزارت در یکسال گذشته به (۸۹۴۴۲) تن مستحقین مساعدت های مختلفی تهیه و توزیع نموده است.
وی افزود: وزارت امور شهدا و معلولین در بخش توانبخشی به (۳۸۸۵) تن ایتام، خانم های بیوه و معلولین خدمات فزیوتراپی، اورتوپیدی، ذهنی و روانی و همچنان به معلولین در بخش ساخت اعضای مصنوعی و ترمیم آن خدمات با کیفیت را عرضه نموده اند.
در ادامه این برنامه محترم مولوی کلیم الله افغان رئیس عمومی مالی و اداری نیز پیرامون دستآوردهای این وزارت صحبت همه جانبه نموده افزود: وزارت امور شهدا و معلولین بر اساس یک میکانیزم مشخص به ۶۱۲ هزار و ۸۸ تن ایتام، خانم های بیوه و معلولین از ماه اسد سال گذشته تا ماه اسد ۱۴۰۳ مبلغ ۱۵ میلیارد و ۴۰۷ میلیون، ۸۲۷ هزار و ۷۰۸ افغانی را به ورثه شهدا و معلولین امارت اسلامی، ایتام، خانم های بیوه و معلولین ملکی و همچنان به ایتام، خانم های بیوه و معلولین عساکر و منسوبین اداره قبلی به اساس یک طرح منظم از طریق سیستم بانکی به شکل مساعدت های نقدی ماهانه پرداخت نموده اند.
موصوف همچنان اضافه نمود: وزارت محترم مالیه طی سال روان مالی به اساس نیازمندی های وزارت امور شهدا و معلولین مبلغ دوازده (۱۲) میلیارد افغانی را به این وزارت اختصاص داده و این وزارت تا اکنون توانسته است نزدیک به هفت (۷) میلیارد افغانی را به شکل شفاف آن به مصرف برساند.
محترم مولوی کلیم افغان همچنان طی این برنامه گفت: رهبری وزارت امور شهدا و معلولین تلاش می ورزد تا در راستای فراهم نمودن سهولت لازم زندگی برای ایتام و معلولین شهرک های مسکونی بسازند.
همچنان در این برنامه محترم قاری شاه محمد دوست رئیس دفتر وزارت امورشهدا ومعلولین پلان های پیش بینی شده این وزارت برای سال آینده را تشریح نموده و تداوم روند ثبت نام ایتام، خانم های بیوه و معلولین، پرداخت مساعدت های نقدی ماهانه به آنان مطابق طرح منظور شده وزارت، جلب مساعدت ها از مؤسسات و نهاد های خیریه، ارایه خدمات در بخش توانبخشی معلولین، فراهم نمودن زمینه آموزش های حرفوی به ایتام و معلولین را از پلان های عمده این وزارت در سال آینده عنوان نمودند.